Vanliga frågor och svar
FAQ

Här är några av våra vanligaste frågor!

Kan jag använda Equie Eco's vetevärmare innan tävling?

Om du syftar på karensen har vi ingen karens på våra produkter, i och med att produkten endast innehåller naturliga komponenter utan elektriska detaljer. 

Vad är det för skillnad på den delbara nacken och den odelbara nacken?

Vår första framtagna produkt är den delbara nacken, som vi tog fram för att kunna använda delad, att kyla två av hästens ben likväl som att värma hästens nacke, då ihopsatt. Den delbara går också med fördel att placera på hästens ganascher, då delad. Ganschplacering har hjälpt många hästar att släppa sina spänningar i käkpartiet. Nackvärmaren verkar vara dressyrhästens bästa vän, då den efter användning ofta får en ökad salivproduktion, som följd av värmda och uppmjukade muskler.

Jag blev förvånad över priset ni har på era vetevämare, när jag jämför med priset på exemplevis Claes Ohlssons vetevärmare för människor, hur kan skillnaden vara så stor. Vad är det som fördyrar era produkter?

Tyget vi använder är ett miljövänligt vaxat tyg, med standard 100 by OEKO-TEX, ett globalt och oberoende certifieringssystem för textilier, strängt kontrollerat för att erhålla certifiering. Samtliga beståndsdelar måste uppfylla alla krav, för att erhålla denna certifiering. Vaxet på tyget är så ”snällt” att du till och med kan äta mat direkt från tyget. Vi har även valt att hålla produktionen i Sverige, för att komma bort från smutsiga transporter. Våra produkter tas fram i liten skala, för att kvalitetssäkra och för att hålla en hög hantverksmässig standard. Detta gör att värmarna håller extremt hög kvalitet, vår målsättning är att Equie Ecos produkter ska vara en engångsinvestering. Vetet i värmarna är närodlat och ekologiskt. 

Alla dessa  parametrar fördyrar vid framtagandet av en produkt, något som vi medvetet har valt, då vi anser att vi som producenter har ett stort miljömässigt ansvar. Vi hoppas att våra produkter kan inspirera andra i hästbranschen till att ta ett större miljöansvar.

Behöver jag ha ett skyddande överdrag till produkterna?

Nej, det vaxade tyget är omsorgsfullt utvalt för att just slippa användandet av ett överdrag. Ett överdrag utan behandlad yta skulle iallafall släppa genom fukt och smuts. Det är viktigt att inte smuts kommer in i värmarna, då det skulle fortkorta livslängden avsevärt. I och med att ytan är vaxad, använder du bara en fuktig trasa för att torka av, riktigt svåra fläckar går till och med bort.

Jag har köpt hundsängen, som mina fullkomligt hundar älskar! Det bästa köpet jag någonsin gjort om du frågar dem. Jag har även använt den till mina hästar, då på ryggen, vilken är skillnaden jämfört med de andra ländvärmaren?

Vad härligt att även dina hundra älskar våra produkter! Du kan med fördel använda hundmadrassen på dina hästars rygg, dock avråder vi från att rida med den, då den garanterat kommer att åka av. Att låta din häst stå på stallgången med värmaren, när du gör i ordning den rekommenderar vi varmt!